Over Marian Bogaart

Marian heeft een aantal jaar geleden een kunstopleiding gevolgd en sindsdien is ze gestart met het geven van creatieve workshops. Te weten een schilderworkshop en een mozaïekworkshop. Dit is zo gekomen, omdat ze het altijd erg leuk vindt om met groepjes mensen creatief bezig te zijn. Gezelligheid en enthousiasme speelt hierbij een grote rol.

Veel kleurgebruik
Haar werken zijn voornamelijk kleurrijk en dat komt door haar liefde voor kleur. In het atelier van Marian hangt het vol met mozaïekwerk, mix-media en schilderijen. De werken variëren van wandborden, schalen & spiegels, portretten en andere projecten. In de loop der jaren zijn er tal van werken bijgekomen die te maken hebben met een bepaald thema. Bekijk haar gallery om een indruk te krijgen van haar werk. Ook is Marian regelmatig te vinden op kunstexposities waar veel van haar werk wordt tentoongesteld.

“Vet leuke schilderijen”
Tegenwoordig werkt ze aan een serie “Vet leuke schilderijen”. Dit zijn kleurrijke schilderijen van veelal dikke dames met een flamboyante persoonlijkheid, die vaak voor iedereen herkenbaar zijn. Naast het maken van haar eigen serie brengt ze graag haar kennis en ervaring over aan anderen tijdens de schilderworkshop. Aan het einde van de dag gaat iedereen naar huis met een uniek schilderij waar je trots op mag zijn.

Begonnen bij mozaïeken
Naast haar passie voor schilderen is alles begonnen bij het mozaïeken. Door de jaren heen heeft zij keer op keer overtuigd hier heel bedreven in te zijn. Zo zijn al haar mozaïekwerken uit duizenden te herkennen vanwege het gebruik van verschillende materialen zoals verf, stof, wol en handbeschilderde tegels. Sinds een paar jaar geeft ze met veel plezier mozaïekworkshops om iedereen de kneepjes van het vak uit te leggen.

Bekijk de introductievideo van Marian en volg Zelfmaak op Facebook