Van Gaudi tot Zelfmaak: Een Creatief Mozaïekavontuur

Van Gaudi tot Zelfmaak: Een Creatief Mozaïekavontuur

Met dit blog wil ik graag een workshop toelichten.
Via een mailtje kreeg ik de vraag of het mogelijk was om met 6 personen gezamenlijk een mozaïekschilderij te maken. Het was een gezin met 4 kinderen en het zou een cadeau worden voor de moeder die 50 jaar wordt. De vraag was ook of het iets Spaans kon worden met veel kleurgebruik.
Natuurlijk kwam Gaudi meteen in beeld.

Zelf ben ik ook in Parc Guell in Barcelona geweest en dat heeft veel indruk op mij gemaakt. Al die bonte kleurrijke mozaïekwerken was echt prachtig om te zien. Dat je met stukjes tegel, serviesgoed en spiegel zulke mooie mozaïekwerken kan maken. Achteraf gezien heeft Gaudi mij de inspiratie gegeven om zelf te gaan mozaïeken. Mijn eerste mozaïekwerk was meteen een hele wand in onze serre.

Daar ben ik maanden mee bezig geweest en nog steeds geniet ik daar dagelijks van. Achteraf is door Gaudi mijn bedrijf Zelfmaak ontstaan. Mozaïeken is gewoon een leuke bezigheid waar je helemaal zen van wordt. En het eindresultaat is vaak prachtig zeker als het gevoegd is.

zelfmaak-blog-voorbeeld3

Het mozaïekschilderij van de familie zou in de overkapping in de tuin komen te hangen. Het moest een zonnig geheel worden. De ondergrond was 60 bij 60 cm dat is goed te doen in 3 uur tijd.
Zo begon ik bloemen, bladeren, een Spaanse vogel en natuurlijk de zon op te tekenen.

Omdat ik niet naar de leeftijd van de kinderen had gevraagd had ik alvast alle bloemen en de vogel geknipt met een mozaïektang. Gelukkig waren de kinderen boven de 15 jaar en konden ze goed knippen met de tang.


Iedereen kon beginnen met de bloemen te plakken, vader ging aan de zon beginnen en moeder de vogel. De achtergrond vond de moeder mooi in blauwtinten, stukjes spiegel en serviesgoed. Het was een hele klus maar het is afgekomen in de tijd en het eindresultaat is prachtig.

Zij hadden de mozaïekworkshop besteld met tapashapjes en 2 drankjes, zodat je er een feestelijk geheel van maakt. Zo maak je een uniek cadeau dat met liefde gemaakt is door je gezin.

Deze site gebruikt cookies voor een betere surfervaring. Door verder te gaan, ga je akkoord met het gebruik van cookies.