Tijdens onze Encaustic Art Workshop leer je de basis van het schilderen met gekleurde bijenwas op papier of canvas. Deze manier van schilderen maakt het mogelijk om met verschillende effecten iets unieks te creëren, zonder dat je hier ervaring voor nodig hebt. Dit maakt het een ideaal uitje om naartoe te gaan met vrienden, familie of collega’s. Onze workshops zijn zowel voor beginners als gevorderden en worden gegeven in een sfeervol atelier. Het is mogelijk om vanaf 4 personen een lunch aan je workshop toe te voegen.

Workshop 1: Encaustic Art Workshop
Maak je eigen kaarten door te experimenteren met verschillende technieken die je tot je beschikking hebt. Alle benodigdheden zijn tot je beschikking zoals een schildersijzer en materialen om te wisselen tussen structuren. Tevens zijn er tal van voorbeelden te zien in ons kleurrijke aterlier. Bekijk hiernaast enkele werken die eerder zijn gemaakt of neem een kijken op onze Facebook of Instagram.

Met deze workshop leer je de basis van het schilderen met bijenwas met een schildersijzer en andere materialen. Zo maak je een landschap, een kaart met stempel en tot slot een intuïtieve kaart op A6 en A5 formaat.

De kosten voor onze Encaustic Art Workshop bedragen €30 per persoon en duurt twee uur incl. koffie of thee en iets lekkers.

Workshop 2: Encaustic Art en Mix Media (meest gekozen)
Tijdens deze workshop maak je eerst een aantal intuïtieve kaarten in A6 en A5 formaat met behulp van een schildersijzer en gekleurde wasblokjes. In deze kaarten is vaak een hoop te zien en dat gaan we samen bekijken. Je neemt ook een geprinte foto mee van een dierbaar persoon of huisdier. Maximaal 10 cm bij 10 cm, het mag kleiner. Die gaan we verwerken in een encaustic-kaart. Je kan hier allerlei materiaal bij gebruiken, zoals: stempels, olieverf, wascokrijt, tijdschrift of krantenpapier. Zo maak je een mooie sfeervolle kaart op A5-formaat. Je kunt ook een mooi servet of plaatje uit een tijdschrift meenemen.
Je zal versteld staan van de kleurrijke creaties die je maakt tijdens deze workshop.

De kosten voor onze Encaustic en Mix Media Workshop bedragen €30 per persoon en duurt twee uur incl. koffie of thee en iets lekkers.

Workshop 3: Encaustic Art, Mozaïek en Mix Media
Tijdens deze workshop maak je meerdere Encaustic Art kaarten van A6 en A5 formaat.
Kies je mooiste kaart uit en beschilder deze met olieverf en maak bijv. een vogel of bloemen.
Daarna ga je een rand mozaïeken op hout. De week erop mag je deze voegen en eventueel beschilderen. Als dit klaar is plak je jouw encaustic kaart in de mozaïekrand. Nu heb je echt een uniek kunstwerk gecreëerd waar je eindeloos naar kunt kijken. Het voegen van de mozaïekrand kun je thuis doen. Je krijgt dan voegsel met instructies meer naar huis. Ook kun je hiervoor terugkomen om dit bij ons te doen.

De kosten voor onze Encoustic Art, Mozaïek en Mix Media Workshop bedragen €35 per persoon en
duurt drie uur incl. koffie of thee en iets lekkers. Je gaat naar huis met iets heel bijzonders.

Aanmelden
Meld je hieronder aan voor deze creatieve workshop. Je kan alleen of met een groepje aanmelden.
Deze workshop gaat door vanaf minimaal 4 personen en maximaal 7. Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op om een datum te bespreken. Als er een datum is afgesproken ontvang je van ons een betalingsverzoek. Zodra hieraan voldaan is, is de aanmelding geslaagd.

× Hoe kan ik je helpen?